Specialist in grote series kunststof draai-en freeswerk

Deel dit artikel

Nog niet zo heel lang geleden werd er veelal voor grote series kunststof producten direct uitgeweken naar zogenoemde lage-loonlanden. Bij Microtherm merken wij dat er sprake is van een kentering. Tijdens de coronapandemie werden de nadelen van het ver van huis uitbesteden van de productie van essentiële kunststof onderdelen draaien en frezen eens te meer duidelijk. Bij Microtherm zijn wij ons door de sterke toename van grote en steeds terugkerende productieorders meer en meer gaan specialiseren in dergelijk grote partijen. Hoe wij het kunststof frees- en draaiwerk aanpakken en wat daarvan de voordelen zijn leest u in dit artikel.

Uitgebreid en geavanceerd CNC-machinepark

Op de eerste plaats hebben wij de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in uitbreiding en modernisering van ons machinepark, bestaande uit CNC draai- en freesbanken. Dat ging gepaard met het zoveel mogelijk automatiseren van het productieproces. Onze goed opgeleide en ervaren vakspecialisten kunnen daardoor hun specifieke kwaliteiten optimaal benutten en zij zijn verlost van het steeds terugkerend, fysiek zwaar en geestdodend handwerk. Geavanceerde robotsystemen hebben dat grotendeels overgenomen. Ook hebben wij hierdoor een stap gezet naar 24/7 productie. Wat bij ons in de praktijk neerkomt op verlenging van de productie in de avonduren en op zaterdagen.

Korte lijnen en optimale communicatie met kunststof draaien en frezen

Bovenstaande stappen hebben geleid tot een sterke uitbreiding van de productiecapaciteit, maar wij beseften ook wel dat je er daarmee nog niet bent in een sterk concurrerende markt. Naast voldoende capaciteit voor het verwerken van grote series kunststofproducten zijn onze adviserende kwaliteiten op basis van jarenlange ervaring in de machinale bewerking van kunststof een ijzersterke troef. Hoe fijn is het voor opdrachtgevers om bij het uitbesteden van groot volume productiewerk gewoon in je eigen taal te kunnen communiceren met een producent die lekker dichtbij in eigen land zit?

Kunststof draaien

Het maakt het finetunen van productspecificaties en de afstemming over offertes, opdrachtbevestigingen, planning en aflevering een stuk eenvoudiger. Veel klanten wippen gewoon met regelmaat bij Microtherm binnen om advies in te winnen of om gewoon even te kijken hoe het productieproces verloopt en wat de status is van hun bestelling. Die onderlinge betrokkenheid en het persoonlijk contact koesteren wij. Kom daar maar eens mee aan bij een kunststofproducent in Azië of het Oostblok.

Lage transportkosten, minimale voorraad

In het rijtje kunststof producten die wij vrijwel aan de lopende band produceren mogen we de kunststof lagerWij begrijpen natuurlijk ook wel dat het bij het draaien en frezen van kunststof onderdelen vooral draait om de prijs/kwaliteitverhouding. Microtherm scoort ook in dat opzicht prima. Bij de kostprijsberekening per product dient immers ook rekening gehouden te worden met de omloopsnelheid van een bepaald product, de minimale voorraad die je van een product aan moet houden en niet te vergeten de transportkosten en invoerrechten. Op al deze aspecten zijn wij zonder meer heel concurrerend. Wij monitoren de gemiddelde doorlooptijd van repeterende serieproducten en adviseren onze klanten over reële voorraden en helpen deze op peil te houden. Omdat ons bedrijf in Oudkarspel (Noord-Holland) centraal in Nederland ligt, zijn de afstanden klein en de transportkosten dus laag. Dat scheelt niet alleen enorm in de kosten, maar het verkort ook nog eens de levertijd met enkele dagen of soms wel enkele weken. Ook dat voordeel is niet in geld uit te drukken.

Ontdek wat Microtherm voor u kan betekenen

Kortom, er zijn redenen genoeg om grote series kunststofproducten in eigen land bij Microtherm te laten maken. Wij ontvangen u graag voor een rondleiding in onze moderne productiehal en bieden u met plezier een passende offerte aan. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Terug naar overzicht

Kom in contact!
mail@microtherm.nl
+31 226 34 06 19

Vraag uw offerte aan

Binnen één werkdag ontvangt u advies op maat voor uw situatie.

Gerelateerde artikelen

Kennisbank
Microtherm maakt kleine en grote series kunststof onderdelen
Kennisbank
Kunststof tandwielen op maat