Microtherm maakt kleine en grote series kunststof onderdelen

Deel dit artikel

De kracht van Microtherm is dat ons familiebedrijf heel snel en uiterst flexibel kan schakelen bij het produceren van kunststof onderdelen. Of het nu gaat om één specifiek onderdeel of om enkele duizenden exemplaren, ons kunststof verspanende bedrijf in Oudkarspel (Noord-Holland) maken wij het snel, vakkundig en tegen een nette prijs voor u in orde.

Specialist in CNC kunststofbewerking


Ons moderne en deels volledig geautomatiseerde CNC machinepark en het hechte team met ervaren en goed opgeleide medewerkers die de draai- en freesbanken bedienen, vormen het kloppend hart van Microtherm. Ons bedrijf is al ruim 40 jaar gespecialiseerd in de machinale bewerking van alle soorten kunststoffen. Wij richten ons daarbij met name op machinebouwers en metaalbewerkers die zelf niet zijn ingesteld op het machinaal bewerken en produceren van kunststof onderdelen.

Meedenkend en probleemoplossend


Bij de productie van kleine of grotere series kunststof onderdelen gaat Microtherm in vrijwel alle gevallen uit van een gedetailleerd digitaal 3D ontwerp, waarin alle relevante kenmerken en de exacte maatvoering van het desbetreffende product zijn aangegeven. Op basis van dit ontwerp, het aantal stuks en de snelheid waarmee de onderdelen geleverd moeten worden, maakt Microtherm een passende offerte. Al vanaf dat moment denken wij vanuit onze expertise en jarenlange praktijkervaring mee met de (potentiële) klant. Zo kijken we bijvoorbeeld of het niet voordeliger is om gelijk een wat grotere serie te produceren of om juist wat minder stuks op voorraad te leggen. Ook adviseren wij graag bij de keuze van een bepaald soort kunststof, de slijtvastheid of de eindafwerking.

Collega’s waar u altijd op kunt rekenen


Door het produceren van een kwalitatief goed product tegen een nette prijs, het geven van een gedegen advies en bieden van flexibele service, werken wij aan een duurzame samenwerking met onze klanten. Veel van onze opdrachtgevers zien ons inmiddels als goede collega’s en dat is precies de relatie waarin de kernkwaliteiten van Microtherm optimaal tot hun recht komen.

Duurzame samenwerking heeft talloze voordelen


De intensieve en langdurige samenwerking die wij vanuit Microtherm nastreven heeft talloze voordelen. Naast het meedenken en adviseren over het bewerken en verbeteren van kunststof onderdelen is ook het sneller en beter anticiperen op ad hoc opdrachten en spoedbestellingen één van onze sterke punten. Wij werken in hoofdzaak met planbare en repeterende orders en hebben daaromheen altijd een stukje overcapaciteit qua CNC machines voor het maken van een specifiek kunststof onderdeel waarom een trouwe klant hard verlegen zit of voor het verwerken van bepaalde spoedopdrachten. In de markten waar wij ons op richten is immers niet alles vooraf in te plannen.

Kunststof onderdelen voor assemblage en vervanging


Bij kunststof onderdelen voor assemblage in de machinebouw kun je uitgaan van een bepaalde minimale voorraad, maar voor de vervangingsmarkt van continu en zwaarbelaste kunststof onderdelen is dat soms wat lastiger. Wij monitoren in dat geval de gemiddelde levensduur van dergelijke onderdelen en leggen in overleg met de technische dienst van de klant een reële voorraad aan. Los van deze praktische en financiële voordelen denken wij ook graag mee over de ontwikkeling van bepaalde nieuwe kunststof onderdelen of het verder verbeteren van bestaande kunststof toepassingen. Microtherm is dus veel meer dan een specialist in CNC verspanen van kunststof.

Naar wat voor kunststof onderdelen bent u op zoek?


Zoekt u een betrouwbare partner voor het maken van kunststof onderdelen, een partij die met u meedenkt in oplossingen en een bedrijf dat hecht aan een vertrouwensrelatie en langdurige samenwerking? Neem dan contact met ons op. Wij zijn ook ú graag van dienst!

Terug naar overzicht

Kom in contact!
mail@microtherm.nl
+31 226 34 06 19

Vraag uw offerte aan

Binnen één werkdag ontvangt u advies op maat voor uw situatie.

Gerelateerde artikelen

Kennisbank
De kracht van PTFE Teflon ringen
Kennisbank
Kunststof op maat