Verspanen

Kwaliteit, betrouwbaarheid, professionaliteit en vernieuwing

Verspanen van kunststof is duurzaam precisiewerk

Onder het verspanen van kunststof wordt het met CNC draai- en freesbanken bewerken van ruw kunststof verstaan. Met deze machinale bewerking wordt van ruw kunststof een bepaald product volgens tekening vervaardigd.

Van ontwerp tot tastbaar kunststof product

De concrete bewerkingen die wij in onze CNC Machinefabriek toepassen zijn, kunststof draaien, kunststof frezen, kunststof zagen, kunststof boren, kunststof schroefdraad tappen en kunststof zagen. Bij Microtherm ligt de focus op het draaien en frezen van kunststof. De andere aspecten hebben in het hele productieproces meer betrekking op de voorbewerking en eindafwerking. Iedere stap in het hele productieproces krijgt bij Microtherm de grootste aandacht. Het eindproduct moet immers te allen tijde volledig voldoen aan de specificaties uit het ontwerp en aan de verwachtingen van onze opdrachtgevers. Dat is waar het bij kunststof verspanen primair om draait!

Engineering en productcontrole

Van platte schets, via digitale productietekening naar tastbaar kunststof product. Deze cyclus doorlopen wij bij Microtherm bij elke nieuwe productieorder. Allereerst wordt de schets of tekening door een van onze specialisten met ons CAM-systeem vertaald naar productietekeningen en CNC-code. Door onze zagerij wordt het ruwe materiaal voorbereid voor de verdere bewerking. Het hele bewerkingsproces (het aantal bewerkingen), welke CNC machines en wat voor gereedschap daarbij worden gebruikt is per materiaalsoort en per product verschillend. Ook dat wordt reeds op voorhand door onze engineeringsafdeling bepaald en ingesteld. Een gedegen werkvoorbereiding is in feite het belangrijkste onderdeel van het uiteindelijke productieproces. Dat geldt tevens voor het monitoren van de orders die in productie zijn en voor de eindcontrole, dus voordat de kunststof producten door ons worden uitgeleverd.

CNC Verspanen

CNC staat voor computer numerical control, dit slaat op de computergestuurde regeling van werktuigmachines.  CNC is een bekend term in de verspaningstechniek, door CNC kunnen wij sneller en nauwkeuriger producten produceren. Bij Microtherm is onze kernactiviteit dan ook CNC verspanen. Met ons gedreven team van technisch geschoolde mensen kunnen wij uw oplossing zijn op het gebied van kunststof verspanen.

Een kunststof onderdeel op maat gemaakt door Microtherm

Vraag uw offerte aan

 • Binnen twee werkdagen
 • Advies op maat voor uw situatie
 • De beste prijs-kwaliteitsverhouding
Een kunststof onderdeel op maat gemaakt door Microtherm - dop

Sectoren waar Microtherm kunststof voor verspaant

Microtherm maakt verspaande producten voor vele sectoren. Door ons zeer uitgebreide machinepark zijn wij in staat vele vormen en maten te produceren. Dit is ook mogelijk voor serieproductie. 

Microtherm verleend diensten aan de volgende sectoren:

 • Agrarische sector
 • Petrochemische sector
 • Voedingsmiddelen industrie
 • Medische sector
 • Bouw
 • Machine & apparatenbouw
 • Auto-industrie
 • Scheepvaart
 • Transport en logistiek