Frezen

Kwaliteit, betrouwbaarheid, professionaliteit en vernieuwing

Wat is kunststof frezen?

Kunststof frezen is een manier van kunststof bewerken waarbij er met een frees materiaal wordt verwijderd. Microtherm beschikt over meerdere computergestuurde CNC freesmachines waarmee wij aan al uw productwensen kunnen voldoen.

Het proces van kunststof frezen

Voordat gestart kan worden met het kunststof frezen van uw product zullen wij in onze CAM systeem de opspanning, gereedschap wissels en manier van verspanen simuleren. Nadat de CNC code gereed is voor productie zullen wij starten met het produceren van uw opdracht. Het ruwe kunststof materiaal wordt voorbereid. Stuk voor stuk wordt het ruwe kunststof opgespannen. Dit kan ook door middel van een vacuüm opspanning. Daarna wordt het kunststof frezen gestart. Nadat het product gereed is wordt dit na gemeten om zo de kwaliteit te waarborgen. Dit proces herhaalt zich totdat het orderaantal geproduceerd is. Microtherm is met recht een specialist op het gebied van kunststof frezen.

Meten is weten

Wanneer niet alle maten duidelijk op de werktekening staan hebben we ook een stepfile nodig. Een andere keuze die gemaakt moet worden is de keuze met welk materiaal u wilt werken. Op het moment dat dit nog niet bekend is staat ons team met specialisten klaar met advies. Als u weet waarvoor het product gebruikt wordt, weten wij welke soort kunststof er het meest geschikt voor is. Daarna is er alleen nog een aantal nodig. 

Met al deze informatie maken wij een prijsopgave en offerte. Hierin zetten wij de materiaalkosten, produceer kosten en de gevraagde staffels. Bij een akkoord regelen wij de rest zodat u op de door ons gegeven leverdatum, alles in huis heeft! 

3 t/m 5-assig frezen

Wij als Microtherm kunnen niet alleen 3 of 4-assig frezen, sinds kort kunnen wij ook 5-assige klussen aan. Door het introduceren van een 5-assige freesbank bewerken wij het product aan 5 kanten in één opspanning. Hierdoor wordt het product sneller en nauwkeuriger geproduceerd.

  • 3-assig: XYZ
  • 4-assig: XYZB
  • 5-assig: XYZBA
Een kunststof onderdeel op maat gemaakt door Microtherm

Vraag uw offerte aan

  • Binnen twee werkdagen
  • Advies op maat voor uw situatie
  • De beste prijs-kwaliteitsverhouding
Een kunststof onderdeel op maat gemaakt door Microtherm - dop