Kunststof draaien

Kwaliteit, betrouwbaarheid, professionaliteit en vernieuwing

Wat is kunststof draaien?

Kunststof draaien is een verspanende techniek waarbij met een draaibank en een beitel via een roterende beweging materiaal verwijderd wordt. Hierbij wordt een zeer hoge nauwkeurigheid behaald. Deze nauwkeurigheid wordt steekproefsgewijs gecontroleerd om zo de hoogst mogelijke kwaliteit te waarborgen. Bij het draaien van kunststof ontstaan spanen, deze spanen worden afgevoerd via een automatisch spaanafvoer systeem. Microtherm beschikt over high-end CNC-draaibanken, waarmee het mogelijk is om uw producten op een concurrerende manier te produceren!

Het proces van kunststof draaien

Het proces bij Microtherm is ingericht voor het kunststof draaien van grote series. Maar ook het produceren van kleinere series behoort tot de mogelijkheden. Voordat gestart wordt met het kunststof draaien wordt het ruwe kunststof voorbereid. Deze kunststof staven gaan per meter in de automatische stangaanvoer van de CNC-draaibank. Als het materiaal klaar ligt maakt de CAM-software een simulatie. Na deze simulatie is het CNC-programma klaar om te beginnen.
Bij het kunststof draaien van uw product wordt, wanneer dit voor het product nodig is, ook met automatische gereedschapswisselaars gewerkt. Het is zelfs mogelijk in de CNC-draaibank freesbewerkingen toe te passen. Nadat het product gereed is wordt deze afgestoken en valt deze op een lopende band.

De subspindels op de draaibanken

Wij zijn ook in het bezit van een aantal draaibanken met een subspindel. Dit is een tweede spindel aan de rechterzijde. Zo is het mogelijk om een product over te pakken om aan twee kanten in een cyclus het product te bewerken. Doordat de subspindel het product overgepakt wordt komt het product kant en klaar van de bank af. Normaliter moet het product nog aan een kant worden afgebraamd, een goede manier van de tijd optimaal benutten!

Avond productie

Door het introduceren van een avond productie verdubbelen we productieve uren en blinken wij uit in groot seriewerk zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit!

De avond productie wordt goed gemonitord via CAM’s. Met de camera’s signaleren we op tijd als er iets mis dreigt te gaan met de productie. De banken zijn van een afstand uit te zetten via een app zodat wij nooit te laat zijn met problemen voorkomen. Hierdoor verspillen wij geen materiaal en beschermen we de machines en het gereedschap.

Microtherm in te zetten voor het grote werk!

Bent u benieuwd of Microtherm u kan assisteren met uw kunststof productie? Heeft u meer vragen over het kunststof verspanen? Neem contact met ons op en wij beantwoorden met plezier al uw vragen!

Een kunststof onderdeel op maat gemaakt door Microtherm

Vraag uw offerte aan

  • Binnen twee werkdagen
  • Advies op maat voor uw situatie
  • De beste prijs-kwaliteitsverhouding
Een kunststof onderdeel op maat gemaakt door Microtherm - dop