Kunststof op maat

Deel dit artikel

Uw idee in kunststof

Bij Microtherm maken wij van uw schets een mooi product op maat in kunststof. Het maakt daarbij niet uit of u een idee heeft dat bestaat uit ruwe schetsen of een plan dat al bijna volledig is uitgewerkt. Wij helpen u verder en gaan ermee aan de slag. Samen met u bekijken we hoe het beste eindresultaat bereikt kan worden. Tijdens het gehele proces kunt u op ons rekenen voor advies. Techniek is onze passie en we houden van een uitdaging!

Al onze producten maken wij samen met de klant. Dit houdt ook automatisch in dat wij geen standaard assortiment hebben, want maatwerk is onze specialiteit. Elk product wordt geheel volgens de wens van de klant gemaakt. Wij produceren voor u letterlijk kunststof op maat!

Concurrerende prijzen bij hoge oplage

Door robotisering en automatisering is het voor ons ook mogelijk om producten in hoge oplage te maken. Hiermee hebben we een creatieve manier gevonden om marktconforme producten te leveren tegen concurrerende prijzen. Op dit moment kunnen we alle draaibewerkingen op deze manier produceren. We werken er hard aan om dit in de toekomst ook mogelijk te maken voor onze frees bewerkingen.

Van schets naar product

Van idee naar product, hoe gaat dit in de praktijk? Een vraag die wij geregeld krijgen van klanten. Bij het proces van een eerste schets naar een op maat gemaakt product in kunststof komt veel kijken. Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn om vooraf te bepalen. Denk hierbij aan de volgende zaken:

·        Materiaalsoort (aan het einde van dit artikel vindt u een overzicht van materiaalsoorten)
·        Mogelijkheden en onmogelijkheden, oftewel de technische haalbaarheid van het ontwerp
·        Toleranties
·        Levertijden, wanneer heeft u het product uiterlijk nodig
·        Prijs, wat is een realistische en haalbare prijs

Uiteraard kunnen wij u helpen met al deze vragen. Nadat we samen met u hebben gekeken naar bovenstaande factoren kan het productieproces beginnen. Om van het ruwe materiaal tot een eindproduct te komen zijn er een aantal standaard processtappen. Deze basisstappen hebben we voor u op een rijtje gezet.

Kunststof op maat in 6 stappen:

1.     Onze specialist verwerkt de schets in ons cam-systeem
2.     Het cam-systeem vertaalt de schets naar een productietekening en CNC-code
3.     Onze zagerij bereidt het ruwe materiaal voor
4.     Afhankelijk van de machine worden hele lengtes of op maat gezaagde stukken gebruikt
5.     De juiste gereedschappen worden in de machine geplaatst
6.     De productie kan starten

De (on)mogelijkheden

Ons streven is uw ontwerp perfect te vertalen naar de praktijk. Onmogelijk komt eigenlijk niet voor in ons woordenboek, maar soms is het zo dat een idee technisch niet te realiseren is. Zo kunnen er bijvoorbeeld onhaalbare bewegingen of toleranties in het ontwerp zitten. In dat geval onderzoeken wij welke aanpassingen nodig zijn. Wij geven u advies en laten u zien wat een realistische oplossing kan zijn. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat het product niet alleen maakbaar is, maar ook de functie behoudt waarvoor het bedoeld is.

Kunststof, kunststof en nog eens kunststof!

In veel gevallen weet een klant al welk materiaal hij wil gebruiken. Weet u nog niet welk materiaal u nodig heeft, dan helpen wij u daarbij. Wij zijn gespecialiseerd in het werken met de volgende materialen:

•   POM / Polyoxymethyleen / polyacetaal
•   PE / polymethyleen / polyetheen
•   PA / Nylon
•   PA6 / Polyamide 6
•   Nylatron
•   PETP / Polyethyleentereftalaat / Arnite
•   PVC / Polyvinylchloride
•   PTFE / Polytetrafluorethyleen
•   PCTFE / Polychloortrifluorethyleen
•   PEEK / Polyetheretherketon
•   Hard weefsel
•   Werkstof S / UHMPE (Ultra Hoogmoleculair Polyethyleen

Dit is een overzicht van de kunststoffen waar wij de meeste ervaring mee hebben. Op aanvraag werken wij ook met andere kunststof materialen. Onze passie en kennis ligt geheel bij alle vormen kunststof.

Heeft u vragen over het proces, de verschillende machines waarmee wij werken of een ander onderwerp? Neem gerust contact op met onze experts!

Terug naar overzicht

Kom in contact!
mail@microtherm.nl
+31 226 34 06 19

Vraag uw offerte aan

Binnen één werkdag ontvangt u advies op maat voor uw situatie.

Gerelateerde artikelen

Kennisbank
Kunststof tandwielen op maat
Kennisbank
De kracht van PTFE Teflon ringen