Kunststof producten van Microtherm worden overal toegepast

Deel dit artikel

Als u in een lift staat, op uw koffer staat te wachten op de luchthaven of een heerlijk stukje vlees zit te eten, staat u er vast niet direct bij stil dat dit mede mogelijk is gemaakt door kunststof producten die door Microtherm zijn gemaakt? Veel van de kunststof onderdelen die ons familiebedrijf produceert zitten dan ook meestal niet direct in het zicht, maar ze zijn daarom niet minder bepalend voor het goed functioneren van allerlei machines en praktische toepassingen. In dit artikel laten wij een aantal veel voorkomende kunststof producten de revue passeren.

Kunststof lagerwielen

Eén van de kunststof producten die wij met grote regelmaat in kleine en grotere series op onze CNC draai- en freesbanken maken, zijn lagerwielen. Deze slijtvaste kunststof wielen worden onder meer toegepast in liften, roldeuren en schuifdeuren. Door een constante zware belasting moeten dergelijke lagerwielen sterk en slijtvast zijn. Tevens zijn een zuivere rondheid en exacte maatvoering essentieel. Dat is de reden waarom onze opdrachtgevers ze door ons laten produceren. Spuitgieten zou goedkoper kunnen zijn, maar dan voldoen dit soort lagerwielen nooit aan de hoge kwaliteitseisen die Microtherm met machinaal verspanen wel kan garanderen.

Kunststof geleidenblokken en slijtstrippen

Andere kunststof producten die in onze moderne bedrijfshal in Oudkarspel veelvuldig gemaakt worden zijn kunststof geleidenblokken en kunststof slijtstrippen. Deze onderdelen worden onder meer toegepast in de machinebouw en de aandrijflijnen van productiebedrijven, slachterijen of binnen logistieke processen. Denk bijvoorbeeld aan de voedingswarenindustrie, landbouwmechanisatie, distributiecentra en luchthavens. In dit soort toepassingen spelen de aspecten hygiëne en voedselveiligheid een belangrijke rol en ook in dat opzicht scoren de kunststof onderdelen die Microtherm maakt bijzonder hoog.

Kunststof producten voor assemblage of vervanging

In het rijtje kunststof producten die wij vrijwel aan de lopende band produceren mogen we de kunststof lagerbussen en sprokkelwielen (kettingwielen) niet vergeten te benoemen. Ook dit soort onderdelen kennen een brede toepassing in onder meer de machinebouw en de sectoren transport en logistiek. We praten in alle gevallen over het volledig op maat maken van kunststof producten voor zowel assemblage van nieuwe machines als voor de vervangingsmarkt (reparatie en onderhoud).

Ook voor minder courante kunststof producten

Natuurlijk beseffen wij dat we in één artikel nooit alle kunststof producten die Microtherm maakt of kan maken, specifiek kunnen benoemen. Onze grote kracht is immers dat wij op basis van een ontwerp waarin alle relevante productkenmerken en producteisen zijn terug te vinden, vrijwel ieder kunststof onderdeel kunnen maken. Dus heeft u een bepaald kunststof product nodig, neem dan zeker contact met ons op. De kans is groot dat Microtherm het vakkundig, voor een nette prijs en met een korte levertijd voor u kan maken!

Terug naar overzicht

Kom in contact!
mail@microtherm.nl
+31 226 34 06 19

Vraag uw offerte aan

Binnen één werkdag ontvangt u advies op maat voor uw situatie.

Gerelateerde artikelen

Kennisbank
Microtherm maakt kleine en grote series kunststof onderdelen
Kennisbank
Kunststof tandwielen op maat