Kunststof producten van Microtherm komt u overal tegen

Deel dit artikel

In ons moderne kunststof verspanend bedrijf in Oudkarspel (Noord-Holland) maken wij dagelijks tal van hoogwaardige kunststof producten die werkelijk overal worden toegepast. Wij durven gerust te stellen dat veel dingen waar we allemaal gebruik van maken niet zouden werken zonder onze op maat gemaakte kunststof onderdelen. In dit artikel geven wij een aantal voorbeelden van hoe en waar de kunststof producten van Microtherm zoal worden toegepast.

Brede toepassing van kunststof producten

Onze opdrachtgevers zitten werkelijk in alle branches en sectoren. Kunststof is dan ook om meerdere reden een veel toegepast materiaal in bijvoorbeeld de machinebouw, liftenbouw, transport en logistiek, automotive, scheepsbouw, offshore en industrie. Kunststof is licht van gewicht, bijzonder slijtvast en het laat zich met onze geavanceerde CNC draai– en freesbanken prima bewerken tot volledig op maat gemaakte en unieke producten. Zeker door de zeer hoge staalprijzen op de internationale markt zoeken steeds meer fabrikanten, machine- en apparatenbouwers, installateurs en mechanisatiebedrijven naar alternatieven. Daarbij komt dat kunststofproductie veel minder belastend is voor het klimaat. Tel daarbij op dat kunststof producten zeker zo lang mee gaan als stalen producten en dat ze aan het einde van hun levensduur ook nog eens relatief eenvoudig gerecycled kunnen worden en u begrijpt waarom de kunststof producten die Microtherm maakt zo populair zijn.

Specialist in CNC draaien en frezen van kunststof

Of het nu gaat om bepaalde machineonderdelen, specifieke componenten voor liftconstructies, slijtvaste geleide-rollen voor industriële rol- en/of schuifdeuren en poorten, slijt-strips, steunwielen, vulblokken of tandwielen: het maakt niet uit. Leg uw voorbeeldproduct (referentiemodel) of een kant-en-klaar digitaal ontwerp met productspecificaties aan ons voor of nodig Microtherm uit om met u mee te denken over de beste materiaalkeuze, geometrie, maatvoering en het afwerkingsniveau. Naast specialist in het verspanen van alle denkbare soorten kunststof zijn wij immers graag ook een kennisleverancier die haar klanten gevraagd en ongevraagd een eerlijk en deskundig advies geeft. Liefst werken wij als collega’s met onze klanten samen. Heel informeel, persoonlijk betrokken, met korte lijnen waardoor we snel kunnen schakelen en waarbij u als klant steeds dicht op de productie en aflevering van uw orders zit. Door al deze voordelen is Microtherm qua prijs-kwaliteitverhouding automatisch concurrerend ten opzichte van producenten uit bijvoorbeeld Azië en het Oostblok.

Wat zouden we zijn zonder kunststof producten?

Pakt u uw koffers van de bagageband op de luchthaven? Stapt u in de lift van een willekeurig gebouw? Opent of sluit u een elektronisch of handmatig bediende schuif- of roldeur of toegangspoort? Staat u uw dagelijks werk te doen als operator in een productiebedrijf of sorteerafdeling? Maakt u als agrariër, loonwerker of grondverzetbedrijf gebruik van moderne machines? In al dit soort gevallen is de kans groot dat dat niet zou functioneren zonder de op maat gemaakte, hoogwaardige en duurzame kunststof producten van Microtherm.

Microtherm is ook ú graag van dienst!

Zoekt u een betrouwbare oer-Hollandse producent voor uw kunststof producten of maatwerk onderdelen in kleine of grote series? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Microtherm is u graag van dienst!

Terug naar overzicht

Kom in contact!
mail@microtherm.nl
+31 226 34 06 19

Vraag uw offerte aan

Binnen één werkdag ontvangt u advies op maat voor uw situatie.

Gerelateerde artikelen

Kennisbank
Microtherm maakt kleine en grote series kunststof onderdelen
Kennisbank
Kunststof tandwielen op maat