Microtherm is specialist in kunststofbewerking. Meedenken met de klant, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn net zo belangrijk zijn als onze scherpe prijzen. Doordat Microtherm een grote verscheidenheid aan CNC-freesbanken en CNC-draaibanken heeft kunnen wij nagenoeg elk kunststof bewerken. Microtherm innoveert continu. Wij proberen altijd de zo hoog mogelijke kwaliteit en continuiteit te waarborgen voor onze klanten op het gebied van kunststofbewerking. Doordat wij steeds verder automatiseren met o.a. robots kunnen wij kunststof bewerken met constante hoge kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Onder kunststofbewerking verstaan wij kunststof frezen, kunststof draaien of een combinatie van beide kunststofbewerking methoden.

Kunststof bewerken en verspanen door Microtherm

Met meer dan 30 jaar ervaring kunnen wij ons met recht specialist in kunststofbewerking noemen. Wij kunnen uw kunststof bewerken tegen zeer scherpe prijzen, hoge en constante kwaliteit en hoge leverbetrouwbaarheid. Wij bedienen vele soorten klanten. Zo hebben wij klanten die met kant en klare tekeningen naar ons toe komen waarna wij een calculatie maken voor de kunststofbewerking, maar ook klanten die met een idee en schetsen naar ons toe komen en wij samen met de klant kijken wat de beste aanpak is voor het kunstofbewerking van de producten. Met ons cam systeem kunnen wij uw schetsen omzetten naar producttekeningen. Meedenken en het juiste advies geven is wat ons energie geeft. Wanneer wij de klant uiteindelijk een top product leveren dan vinden wij dat onze missie geslaagd is. Microtherm is daarom met recht de specialist in kunststofbewerking.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

Kunststofbewerking - materiaalsoorten

Microtherm kan kunststof bewerken in vele materiaalsoorten waaronder:

 • POM / Polyoxymethyleen / polyacetaal
 • PE / polymethyleen / polyetheen
 • PA / Nylon
 • PA6 / Polyamide 6
 • Nylatron
 • PETP / Polyethyleentereftalaat / Arnite
 • PVC / Polyvinylchloride
 • PTFE / Polytetrafluorethyleen
 • PCTFE / Polychloortrifluorethyleen
 • PEEK / Polyetheretherketon
 • Hard weefsel
 • Werkstof S / UHMPE (Ultra Hoogmoleculair Polyethyleen)

Kunststof verspanen

Wat is kunststof verspanen

Het verspanen van kunststof is aan andere term voor kunststofbewerking waarbij door middel van bepaalde gereedschappen materiaal weggenomen wordt. Het volume en de massa van het oorspronkelijke materiaal neemt af en de vorm verandert geleidelijk in de gewenste vorm. Tijdens de verspaning wordt er materiaal verwijderd door afschuiving en ontstaan spanen of krullen. Een aantal voorbeelden van kunststof verspanende technieken zijn kunststof frezen, kunststof draaien, kunststof boren, kunststof zagen en kunststof schroefdraad tappen.

Kunststof verspanen - het proces

Om van ruw materiaal tot eindproduct te komen zijn er in basis een aantal proces stappen. Allereerst wordt de schets of tekening door een van onze specialisten met ons cam systeem vertaald naar productietekeningen en cnc code. Door onze zagerij wordt het ruwe materiaal voorbereid. Afhankelijk van de machine waarop geproduceerd wordt kunnen hele lengtes of al op maat gezaagde stukken gebruikt worden. De cnc machine en de robotarm wordt omgesteld, de juiste gereedschappen in de wisselaar geplaatst, en de productie kan gestart worden. Tijdens de productie wordt de voortgang voortdurend bewaakt met camera's. Periodiek wordt er een steekproef genomen om de maatvoering tijdens de productie te controleren. Na de productie worden de producten gedegen ingepakt en aan de klant verstuurd.

Kunststof frezen

Wat is kunststof frezen

Kunststof frezen is een manier van kunststof bewerken waarmee met een frees materiaal wordt verwijderd. Microtherm beschikt over meerdere computergestuurde CNC freesmachines waarmee door vergaande automatisering met automatische materiaalaanvoer, robot's en automatische gereedschap wissels continu kunststof kunnen frezen. Microtherm zorgt ervoor dat voor elk type kunststof product de meest efficiƫnte manier van kunststof frezen wordt toegepast waarbij wij altijd tegen een concurrerende prijs uw kunststof product kunnen frezen.

Kunststof frezen - het proces

Voordat gestart kan worden met het kunststof frezen van uw product zullen wij in onze cam systeem de opspanning, gereedschap wissels en manier van verspanen simuleren. Nadat de cnc code gereed is voor productie zullen wij starten met het produceren van uw opdracht. Het ruwe kunststof materiaal wordt voorbereid. Stuk voor stuk wordt het ruwe kunststof opgespannen. Dit kan ook door middel van vacuum opspanning. Daarna wordt het kunststof frezen gestart. Nadat het product gereed is wordt dit nagemeten om zo de kwaliteit te waarborgen. Dit proces herhaalt zich totdat het orderaantal geproduceerd is. Microtherm is met recht een specialist op het gebied van kunststof frezen.

Kunststof draaien

Wat is kunststof draaien

Bij het kunststof draaien is een verspanende techniek waarbij met een draaibank en een beitel via een roterende beweging materiaal verwijderd. Hierbij wordt een zeer hoge nauwkeurigheid behaald. Deze nauwkeurigheid wordt in onze meetkamer steekproefgewijs gecontroleerd om zo de hoogst mogelijke kwaliteit te waarborgen. Bij het draaien van kunststof ontstaan spanen die afgevoerd worden met een automatisch spanen afvoer systeem. Microtherm beschikt over high-end cnc draaibanken, ook met robotarm, waarmee het mogelijk is producten door middel van kunststof draaien op een concurrerende manier te produceren.

Kunststof draaien - het proces

Het proces bij Microtherm is ingericht voor het kunststof draaien van grote series. Maar ook het kunststof draaien van kleineren series behoort tot de mogelijkheden. Voordat gestart kan worden met het kunststof draaien wordt het ruwe kunststof voorbereid. Deze kunststof staven worden in de automatische materiaal aanvoer van de cnc draaibank geplaatst. Het in onze cam software voorbereide cnc programma wordt gestart. Bij het kunststof draaien van uw product wordt wanneer dit voor het product nodig met automatische gereedschap wissels gewerkt. Het is zelfs mogelijk in de cnc draaibank frees bewerkingen toe te passen. Nadat het product gereed is wordt deze afgestoken en valt deze op een lopende band. Of u nu een eenvoudig of complex product wilt laten draaien, bij Microtherm kunt u terecht voor al uw kunststof draaiwerk.

Samengevat staat Microtherm voor:

 • Specialist in kunststofbewerking, kunststof bewerken, kunststof frezen en kunststof draaien
 • Meedenken en inlevingsvermogen
 • Scherpe prijzen, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid
 • Vergaande automatisering
 • Innovatie op het gebied van kunststofbewerking

Zoekt u een bedrijf voor kunststofbewerking? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Kunststofbewerking
Kunststof bewerken
Kunststofbewerking door Microtherm